top of page
Fika moment, vlaai in Scandinavisch Vakantiehuis. Bijzonder overnachten in Zuid-Limburg

SCANDINAVISCH LIV

Niet alleen de Scandinavische stijl en sfeer kun je in ons huis ervaren, maar ook het Scandinavische liv en leefstijl kun je beleven. Wetend dat de Scandinaviërs bij de gelukkigste mensen ter wereld behoren.

Scandinaviërs weten al decennialang dat je niet ver hoeft te reizen om vakantie te vieren en te ontspannen. Zeven belangrijke tips die we kunnen leren van Scandinaviërs: 

1

VAKANTIE VIEREN IN EIGEN LAND

Vakantie vieren doe je in een vakantiehus in eigen land. Thuis weg van huis gevoel. Een plek waar je ontsnapt aan de dagelijkse sleur en tot rust en kalmte komt door terug te schakelen te ontspannen en qualitytime met je familie en vrienden doorbrengt. Van de simpele dingen genieten.

2

TREK ER OP UIT!

Scandinaviërs zijn dol op buitenleven. Lekker wandelen of fietsen in de buurt. Als wielrenner kun je je hart ophalen met de ligging onderaan de Doodeman en de aangrenzende Keutenberg.

Een heerlijke scootertocht door het Heuvelland of genieten van het slenteren door de gezellige straatjes van Maastricht. Bij thuiskomst kun je verder genieten van het buitenleven. Neem een drankje op een van de loungebanken en steek de Lanterfant aan: een BBQ, pizza oven en buitenhaard in één... ideaal voor de outdoor chef.

3

IN WEER EN WIND!

Laat je niet tegenhouden om de natuur in te trekken of om naar buiten te gaan door het weer. Want… 'Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding', aldus de Scandinaviërs. Een mooie wijsheid. 

4

FIKA MOMENT

Een echte Scandinavische koffiebreak. Een gewoonte om met vrienden of familie een break te nemen. Het sociale aspect van deze gewoonte is net zo belangrijk als datgene waar het om lijkt te gaan: de heerlijke combinatie van verse koffie met suikerachtig gebak.

5

SAMEN ETEN

Er zijn twee dingen die de Scandinaviërs ontzettend belangrijk vinden: lekker eten en goed gezelschap. Kook gezellig samen, dit hoeft niet uitgebreid te zijn, het draait enkel om gezelligheid en lekker eten. Geen zin om zelf te koken, dan ga je gewoon lekker samen naar een restaurant hier in de buurt. Maar geniet van elkaar én van het eten.

6

HYGGE 

Gezelligheid… of ja, gaat het veel verder dan gezelligheid. Eigenlijk is hygge een sfeer van warmte, je goed voelen en gezelligheid, waarbij je in staat bent de eenvoud van het leven te omarmen. Kortom genieten van vrienden en familie om je heen, de mooie natuur, een heerlijk boek op de bank onder het genot van een lekker drankje, mooie gesprekken of een gezelschapsspel. Om dit soort momenten te beleven, kun je een aantal spullen in ons Hus vinden. Een originele Kletspot, voor ouderwetse tafelgesprekken, het Zweedse buitenspel Kubb, houten bordspellen en voor de kids Kapla en ander houten speelgoed.

7

SLAAP VOLDOENDE

Het geheim van een rustig en gelukkig leven start bij voldoende en goede nachtrust zo zeggen Scandinaviërs. Zorg dus net als hen dat je voldoende slaapt! De Scandinavische boxsprings staan in ieder geval op je te wachten. 

Met of zonder deze Scandinavische tips...

geniet vooral van het Liv in PUUR STOKHEM!

Klaar om het Scandinavisch Liv te omarmen?

bottom of page